Kerst in Barcelona

  Het is geen geheim dat de Spanjaarden ervan houden om feest te vieren, en Kerstmis is daarop geen uitzondering! Wil je Catalaanse hoofdstad graag bezoeken tijdens de feestdagen en wil je graag weten wat je kunt verwachten? Zoek dan niet verder. We hebben alles wat je moet weten over kerst in de stad.

  Belangrijke data in de kerstperiode

  6 december – Dag van de Grondwet (feestdag)
  8 december – Dag van de Onbevlekte Ontvangenis (feestdag)
  25 december – Kerstdag (feestdag)
  26 december – Tweede Kerstdag (feestdag)
  1 januari – Nieuwjaarsdag (feestdag)
  5 januari – Processie van de Drie Koningen
  6 januari – Dag van de Drie Wijze Koningen (feestdag)

  Kerstmarkten

  Kerstmarkten zijn ware hoogtepunten in veel Europese steden en traditiegetrouw bevinden zich dan ook veel markten in Barcelona tijdens de feestdagen. Verreweg de grootste en de populairste is de Fira de Santa Llúcia, aan de voorkant van de kathedraal op Plaça de la Seu. De markt bestaat al sinds 1786 en biedt veel handgemaakte decoraties en cadeau-ideeën in een schitterende omgeving. Het is de perfecte plek om in de feeststemming te komen. Dit jaar begint de markt op 30 november en eindigt op 23 december.

  Fira de Santa Llúcia Christmas decorations

  Kerstinkopen

  Er is geen twijfel over mogelijk, Barcelona is een fantastische winkelbestemming en biedt wat betreft kerstinkopen iets voor elk wat wils. Van straatmarkten tot aan onafhankelijke boetieks en nationale merken als Zara en Mango; er zijn tal van mogelijkheden. Daarnaast zijn er extra koopdagen tijdens de feestdagen op 6 en 8 december, evenals de zondagen 9, 16 en 23 december. Zo heb je genoeg tijd om al je kerstcadeaus in te slaan. Twee van de populairste winkelstraten zijn de Passeig de Gràcia en de Portal de l’Angel, maar er zijn zo veel zijstraten vol unieke cadeauwinkels, die ook zeker de moeite waard zijn.

  Kerstverlichting

  De mooie straatverlichting in Barcelona verspreidt een gezellige kerstsfeer in de stad. De verlichting is te zien in meer dan 300 straten in de stad, met El Corte Ingles op de Plaça Catalunya die zijn eigen indrukwekkende kerstverlichting heeft. Elk district van de stad heeft ook een eigen kerstboom, de meest bekende is de 12-meter hoge boom op Plaça Catalunya, voorzien van lichtjes en decoraties.

  IJsbaan

  Voor alweer het tweede jaar is Plaça Catalunya gastheer voor de grootste openluchtijsbaan van Europa. Dezeis geopend van 22 november tot begin januari, de prijs per uur is ongeveer 8 euro en het is een geweldige manier om in de kerstsfeer te komen. Dit is niet de enige ijsbaan in de stad – er zijn ook ijsbanen in Gràcia en de Passeig de Sant Joan, plus, er is een overdekte ijsbaan in het Pedralbes winkelcentrum.

  Port Angel Corte Inglés

  Kerststallen

  De kerststallen in Barcelona zijn enorm n en mensen besteden veel geld om deze beroemde feestelijke scènes te hervormen. De ingewikkelde kerststallen die in verschillende delen van de stad staan, zijn dus niet te missen. De meest populaire staan bij het Plaça Sant Jaume, elk jaar in opdracht van een andere kunstenaar. De stal is levensgroot en mensen staan bij de onthulling in de rij alleen al om er een ??foto van te maken! De zogeheten caganer is ook opgenomen in de scene, maar niet zonder controverse. In 2005 heeft de Raad het verboden, omdat de uitbeelding ‘een slecht voorbeeld’ van publieke ontlasting zou zijn. Veel plaatselijke bewoners waren echter verontwaardigd over dit besluit en eisten dat hij er opnieuw zou worden ingezet.

  Traditionele dingen om te kopen op de markten

  Een ‘caganer’

  Dit brutaaltje is in december te vinden in de Catalaanse kerststallen in de hele regio. Traditioneel is de caganer is een kabouter-achtige figuur die de traditionele Catalaanse barretina of rode baret draagt en zijn broek naar beneden heeft, zijn achterste ontbloot terwijl hij zich aan het ontlasten is! Het is een zeer populaire traditie in Catalonië en er wordt gezegd dat het een symbool van geluk voor het nieuwe jaar is. In de afgelopen jaren heeft dit Catalaanse figuurtje verschillende bekende gezichten gehad, zoals Barack Obama, Lewis Hamilton en Homer Simpson.

  Caga Tío (‘Oom Stront’)

  Typisch Catalaans en een grote hit voor kinderen, vind je Caga Tío in bijna alle huizen in de regio. Het is een blok hout met een geschilderd gezicht en draagt een typisch Catalaanse rode hoed. Van 8 december tot kerstavond geven kinderen hem snoep en bedekken hem met een deken, zodat hij het niet koud krijgt. Op 24 december zingen de kinderen het Caga Tío lied en slaan ze met stokken op het hout om vervolgens te kunnnen genieten van het snoep. Soms wordt het stuk hout later worden gebruikt om het huis te verwarmen, om zo de warmte ‘terug te betalen’ die het daar gekregen heeft.

  Zoete lekkernijen

  Zorg ervoor dat je een Spaanse turrón probeert tijdens je bezoek in december – een zoete lekkernij en een vaste favoriet hier met Kerstmis. Traditionele turrón wordt gemaakt van nougat met amandelen, hazelnoten en honing, hoewel er vandaag de dag honderden smaken beschikbaar zijn. Polvorones zijn ook een populaire feestelijke traktatie gemaakt van een zoete amandelspijs. Ze zijn vergelijkbaar met zandkoekjes, hoewel ze een stuk machiger en kruimeliger zijn.

  Caganer by wiki commons Caga Tio

  Driekoningen

  Hoewel Kerstmis op 25 december wordt gevierd, staat het zeker in de schaduw van 6 januari – de dag dat de Spanjaarden rekening houden met de belangrijkste feestdag op de kalender. Dit is de dag dat mensen meestal geschenken uitwisselen en van grote feesten  genieten. OP 5 januari vindt de Nacht van de Drie Koningen plaats, in het Catalaans de Cavalcada de Reis, en je kunt de spectaculaire Drie Koningen Parade zien die zijn weg baant door de straten van Barcelona. Er is een enorme hoeveelheid vuurwerk en er zijn uitvoerig versierde praalwagens, met daarop kinderen die zuurtjes naar het publiek gooien. Neem het van ons aan – dat wil je niet missen.

  Wij garanderen u de laagste prijs voor de appartementen die online staan – of wij geven u het verschil dubbel terug. Neem een kijkje hieronder

  Accommodatie in Barcelona Accommodatie in Barcelona Accommodatie in Barcelona Accommodatie in Barcelona

  APPARTEMENTEN ZOEKBOX
  Aankomst:
  Vertrek:
  Accommodatie:
  Plaats
  Gebied:
  Volwassenen (>17)
  Kinderen Baby's (<2)